Mesa sectorial d’Educació Primària

Aulodia va poder participar en la mesa sectorial d’Educació del dijous 26 de maig on es va tractar el Projecte de DECRET xx/2022, de xx de xx, del Consell pel qual s’estableix l’ordenació del currículum de l’educació primària en el sistema educatiu valencià.

Des d’ací volem agrair públicament la invitació de tots els sindicats per a què la veu d’Aulodia, la veu dels docents de música, s’haja pogut escoltar en aquest canal de negociació. Vam intervindre en el torn de paraula d’ANPE, però realment podríem haver-ho fet des de qualsevol sindicat ja que tots portàvem el mateix discurs: garantir una educació musical de qualitat en tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana.

Aulodia va exposar les esmenes que ja va fer arribar a l’administració, als sindicats i als socis i sòcies: la necessitat de garantir dues sessions d’educació musical, la separació de les àrees de Música i Dansa davant Plàstica i Visual, o almenys, la qualificació diferenciada d’ambdues àrees.

L’administració sosté que els centres que treballen alguns dels projectes implementats per la Conselleria podran tindre justificada la segona sessió. D’aquesta manera, es tindria la seguretat de què els projectes són de qualitat. Aulodia planteja que la segona sessió no solament s’adjudique a partir d’eixes propostes, sinò també a projectes artístics que desenvolupe el professorat des dels diferents grups de treball.

Així mateix, en el torn de rèplica l’Administració va contestar que valorarien i estudiarien la separació de la qualificació.

Estem molt satisfets de què la veu d’Aulodia s’haja pogut escoltar de primera mà i molt orgullosos de què tots els sindicats hagen fet seu el nostre missatge. Això demostra que en el sector educatiu realment existeix una preocupació per la part musical i artística de l’educació.

No obstant això, l’administració continua sense donar garanties per a impartir una Educació Musical amb la qualitat que el nostre alumnat mereix. 

A continuació, enllacem els comunicats dels diferents sindicats: STEPV, ANPE, CC.OO (pròximament), CSIF, UGT.

Publicado por Aulodia

Associació de professorat de música de primària i secundària de la Comunitat Valenciana

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: