- Talleres en la Universidadpor Aulodia
El pasado viernes 3 de Marzo Aulodia estuvo presente, como cada año, en la Facultad de Magisterio para ofrecer un taller dirigido al alumnado de la universidad.
Para empezar el taller hicimos una breve presentación de nuestra misión, visión y valores que nos representan como Asociación. A continuación llevamos a la práctica la situación de aprendizaje llamada «conte musicat» con el trabajo y representación de un cuento oriental (idea original de Joan Pons) que intenta imitar la sonoridad del «Gamelan», formación instrumental tradicional de Indonesia. Una vez terminada la actividad, relacionamos la situación de aprendizaje con los elementos del currículum en la asignatura de música i terminamos haciendo una valoración global de la actividad y resolviendo dudas de los asistentes sobre diferentes temáticas.
Fue un taller muy enriquecedor para el alumnado y también para Aulodia y esperamos volver el curso que viene!
- II RONDÓ AULÒDIC / II RONDÓ AULÓDICOpor Aulodia
- Mesa sectorial d’Educació Primàriapor Aulodia
Aulodia va poder participar en la mesa sectorial d’Educació del dijous 26 de maig on es va tractar el Projecte de DECRET xx/2022, de xx de xx, del Consell pel qual s’estableix l’ordenació del currículum de l’educació primària en el sistema educatiu valencià.
Des d’ací volem agrair públicament la invitació de tots els sindicats per a què la veu d’Aulodia, la veu dels docents de música, s’haja pogut escoltar en aquest canal de negociació. Vam intervindre en el torn de paraula d’ANPE, però realment podríem haver-ho fet des de qualsevol sindicat ja que tots portàvem el mateix discurs: garantir una educació musical de qualitat en tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana.
Aulodia va exposar les esmenes que ja va fer arribar a l’administració, als sindicats i als socis i sòcies: la necessitat de garantir dues sessions d’educació musical, la separació de les àrees de Música i Dansa davant Plàstica i Visual, o almenys, la qualificació diferenciada d’ambdues àrees.
L’administració sosté que els centres que treballen alguns dels projectes implementats per la Conselleria podran tindre justificada la segona sessió. D’aquesta manera, es tindria la seguretat de què els projectes són de qualitat. Aulodia planteja que la segona sessió no solament s’adjudique a partir d’eixes propostes, sinò també a projectes artístics que desenvolupe el professorat des dels diferents grups de treball.
Així mateix, en el torn de rèplica l’Administració va contestar que valorarien i estudiarien la separació de la qualificació.
Estem molt satisfets de què la veu d’Aulodia s’haja pogut escoltar de primera mà i molt orgullosos de què tots els sindicats hagen fet seu el nostre missatge. Això demostra que en el sector educatiu realment existeix una preocupació per la part musical i artística de l’educació.
No obstant això, l’administració continua sense donar garanties per a impartir una Educació Musical amb la qualitat que el nostre alumnat mereix.
A continuació, enllacem els comunicats dels diferents sindicats: STEPV, ANPE, CC.OO (pròximament), CSIF, UGT.
- Aulodia i la FSMCV en defensa d’una educació de qualitat a l’ESOpor Aulodia
En esta publicació podeu veure el comunicat que ha elaborat Aulodia junt amb suport de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) en defensa de l’Educació Musical arran la filtració del nou currículum de secundària que esmentava que l’assignatura de música deixaria d’estar present en 3r d’ESO com a matèria obligatòria.
.
.
Aquest comunicat ha estat enviat a l’administració, demanant també una reunió on puguem negociar aquesta situació, que minva la qualitat de l’ensenyament en aquesta etapa.
.
.
Ens estem posant en contacte també amb diversos sindicats, d’alguns dels quals ja hem rebut resposta, amb l’afany de cooperar junts per a donar-li a la música el paper que li pertoca.
.
.
Com veieu, des d’Aulodia apostem per unificar les veus de tots els col·lectius vinculats amb l’ensenyament musical per fer ressonar les nostres peticions amb més força. Anirem informant-vos dels avanços a mesura que tinguem més notícies.
.
.
@fsmcv_ #fsmcv #aulodiacv @aulodiacv - COAEM se reúne con el Ministerio de Educaciónpor Aulodia
El pasado viernes, día 26 de marzo, la Confederación de Asociaciones de Educación Musical (COAEM), a la cual pertenece Aulodia como asociación de maestros/as y profesores/as de la Comunidad Valenciana, se reunió con representantes del Ministerio de Educación para hablar de la futura LOMLOE y de la situación que tendrá la música en esta ley de educación. En dicha reunión se hicieron llegar las inquietudes respecto a la carga horaria necesaria para desarrollar el currículo, a la necesidad de la presencia de la música en todas las etapas educativas, entre otras cuestiones.
La prensa se ha hecho eco de esta reunión tan esperada con el Ministerio y diversos medios, como los que se ven bajo estas líneas, ya han mostrado interés: