Musicarts IX a Alaquàs

MusicArts va oferir el divendres 12 de maig el ja tradicional concert. Al voltant de 300 alumnes participaren  en el concert que es celebrà al Castell d’Alaquàs.

050520173_form_10

L’Institut d’Educació Secundària Doctor Faustí Barberà d’Alaquàs i la Unió Musical d’Alaquàs organitzen conjuntament des de ja fa cinc edicions el projecte MusicArts. En aquest projecte també col·laboren els següents col·legis d’Educació Infantil i Primària d’aquesta població: CEIP González Gallarza , CEIP Bonavista i CEIP Ciutat de Cremona.

Aquest projecte que desenvolupa l’IES Doctor Faustí Barberà des del curs 2006-2007, es consolida i adquireix el seu format actual el curs 2012-2013. Des d’ aquesta data interactuen conjuntament els diferents tipus d’ensenyances musicals que hi ha a Alaquàs, creant-se una sèrie de recursos humans i materials i fomentant-se lligams entre els centres participants. Apostem per una bateria d’activitats relacionades especialment amb la interpretació musical, que desenvolupen capacitats i habilitats com ara la perseverança, la responsabilitat, l’autocrítica i l’autoestima, factors clau que influiran a formar bons ciutadans.

Cal ressaltar que aquest projecte està recolzat per les juntes directives dels centres esmentats així com per el mateix ajuntament de la Vila i el Castell d’Alaquàs.

L’objectiu principal és despertar, fomentar i desenvolupar en l’alumnat les competències bàsiques marcades en la LOMQE, especialment tots i cadascun dels aspectes relacionats amb la cultura musical i artística. Així com, la seva interrelació amb les altres matèries del currículum. Considerem important que arriben a un aprenentatge significatiu i assertiu que els farà créixer millor com a persones i preparar-los per a ser ciutadans cívics i democràtics. Objectius proposats des de l’autoconfiança en l’èxit del mateix aprenentatge i recolzant-nos en estudis recents, què destaquen la importància de la música en la lluita contra el fracàs escolar.

L’organització d’un projecte com aquest, necessita una planificació i treball a llarg termini. És per això que, ja des de l’inici del curs i durant el Primer trimestre s’estableix un calendari de reunions on el professorat implicat es reuneix per tal de cercar i escollir el repertori a interpretar en el concert final. És un repertori simfònic-coral concretament per a cor i banda juvenil, que ha de ser variat perquè els nostres alumnes coneguen diferents estils musicals. Durant el segon i tercer trimestre, fins al dia del concert, el professorat treballa amb l’alumnat del seu centre les obres escollides utilitzant les TIC’S com eina per al seu aprenentatge.

El professorat implicat en el present curs en aquest projecte és el següent:

IES Doctor Faustí Barberà: Pau Asins Primo, Pepa Cervera Martínez i Julio Roig Vidal
CEIP Bonavista : Vicent Català Borrás, Anna Hernandis Ferrando i Amparo Ribes Montoro
CEIP Ciutat de Cremona : Empar Salvador Gonga
CEIP González Gallarza: Paco Real López
Banda Juvenil Unió Musical d’Alaquàs: David Gómez Zambrano

Al concert participaren les agrupacions que s’esmenten a continuació així com el nombre d’alumnes de cadascuna. Els professors i professores abans citats són també els directors de la seua coral. Com a director de totes les agrupacions actua el director de la banda juvenil: David Gómez Zambrano

Cor IES Doctor Faustí Barberà: 125 alumnes.
Cor Bonavista: 60 alumnes.
Cor CEIP Ciutat de Cremona: 15 alumnes.
Cor Gonga: 30 alumnes.
Banda Juvenil Unió Musical d’Alaquàs: 70 alumnes.

 

Publicado por Aulodia

Associació de professorat de música de primària i secundària de la Comunitat Valenciana

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: